A menstruáció kimaradása és annak kezelése

menstruacio_n

Az utóbbi pár hétben két hölgy is ugyanazzal a problémával keresett fel; ez pedig nem volt más, mint a menstruáció kimaradása.

A menstruáció vissza hozatalának fizikai része abból állt, hogy megtanítottam  a ricinusolajos alhaspakolás technikáját, illetve a méhmasszázs lépéseit. A ricinusolajos pakolás az alhasi vérkeringést fokozza, ezenkívül a nyirokrendszer és a máj működését harmonizálja. (A hagyományos kínai orvoslásban a máj- és a vese meridián állapota szorosan összefügg a menstruációval.) Termékenységi problémáknál több szempontból is nagyon hasznos a ricinusolajos pakolás: egyrészt intenzív méregtelenítő hatású (ami fogantatás előtt kifejezetten kedvező); másrészt az alhasi rész megfelelő vérkeringése gátolja a hegszövetek és a letapadások megjelenését is, illetve segíthet a meglévő letapadások feloldásában. (lásd: saját példámat az Érintettből segítő című cikkemben)

ricinuspakkA méhmasszázs segít a hormonális egyensúly helyreállításában, egészséges alhasi keringést biztosít, erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt; így támogatja az egészséges menstruációs ciklust és növeli a teherbeesés esélyét.

Ezeken kívül megmutattam azokat az akupresszúrás pontokat az alhason és a lábszáron, amelyek a kimaradt menstruációnál szerepet játszanak. A fentieken kívül fülakupunktúrával is kiegészítettük a kezelést.

A pszichés okok felkutatására és kezelésére az Érzelmi Felszabadító Technikát (ÉFT) használtam, amely dióhéjban nem más, mint relaxált állapotban az elmében jelenleg futó „program” felülírása.

Mindkét kliens – a probléma fizikai oldalára fókuszáló – kezelésben részesült; természetesen az egyéni pszichés okok feltárásával és kezelésével kombinálva.

Mindkét hölgynek egyetlen kezelés után visszaállt a menstruációja.


    
        

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*