Hogyan oldja a fülakupunktúra a pszichés tüneteket?

depresszio2

Tegyük fel, hogy XY komoly munkahelyi stressznek van kitéve (amellyel való megbirkózáshoz jelenleg nem rendelkezik elegendő belső forrással/ problémamegoldó készségekkel). Ez a tény (a környezettel való összhang fontossága miatt) felborítja nála a testi-pszichés-szellemi egyensúlyt, amely a Hagyományos Kínai Orvoslás szerint energetikailag abban nyilvánul meg, hogy a yin-yang egyensúly eltolódik a yang javára.

A yin energiához az olyan pozitív érzelmi állapotok tartoznak, mint a szeretet, önbecsülés, hála; s ezek csökkenése felerősíti a yang állapotot, ami magában hordozza a dühöt, félelmet, szorongást, rosszkedvet és a szeretetlenség érzését.rd655_fire-babe-1

Ez az energetikai állapot (yinhiány okozta relatív yangtöbblet) az üres tűz állapota, amely testi és pszichés szinten is tüneteket okoz. Az üres tűz fennállásakor a yin szervek (máj, tüdő, lép, vese) működése gyengül, ami holisztikusan nézve egyéb fizikai panaszokat is okoz. (Például a májműködés zavara esetén izomfeszültségeket, menstruációs zavarokat, szemproblémákat tapasztalhatunk.) Pszichés síkon hangulatzavar és szorongás jelentkezik.

Gyakori jelenség az is, hogy az üres tűz állapotában lévő személy valamilyen pótcselekvéshez folyamodik, amivel a belső űrt (yin hiányt) oldani próbálja.

Fülakupunktúrával az üres tűz állapotát szüntetjük meg, hogy a yin energiát növeljük a megfelelő akupunktúrás pontokon. Ha „eloltjuk” az üres tüzet, akkor a szervezet öngyógyító mechanizmusai beindulnak, és az egyensúly visszabillen. Pszichés tüneteknél szükséges a megfelelő pszichoterápiás kezelés is, amely akupunktúrával kombinálva gyorsabb és látványos eredményt tud adni.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*