Ősember és akupunktúra?- avagy néhány gondolat a fülakupunktúra eredetéről

osi-akupunktura_

Arra a kérdésre, hogy a világ melyik részéről eredeztethető az akupunktúra és a fülakupunktúra, több népcsoport (indiaiak, vietnámiak, koreaiak) is büszkén a saját országát nevezi meg. Valójában a kínaiak jeleskedtek a leginkább abban, hogy a legkorábbi (400 000 évvel ezelőtti) régészeti leleteket felmutassák; és írásos bizonyítékok alapján a legtöbb időt ők töltötték azzal, hogy a fülakupunktúra elméleti (pl. meridián rendszerek lerajzolása selyemfestményekre) és gyakorlati alapjait (pl. tűszúrás technikái) kidolgozzák. Már a pekingi előember (Homo erectus pekinensis) leletei között megtalálhatóak voltak a hegyes, pattintott, tűre emlékeztető tárgyak, amelyeket- a régészek feltételezései alapján- akupunktúra-szerű gyógyításra is használhattak. Ha mindez igaz, akkor hihetetlen, hogy az ősember ráérő idejében már értette a mikrorendszer (=testrész vagy a test egy felszíne, ahol az egész test leképződik) és az egész test energetikai összefüggéseit, és ezzel valószínű, hogy eredményesen tudta kezelni az akkori kor felmerülő panaszait (pl. izomfájdalmak, harci sérülések, félelem a kardfogú tigristől :-) stb…) kardfogu-tigrisek_

A többi ázsiai országban (India, Vietnam) később kezdett el terjedni ez a csodálatos gyógyító eljárás, aminek Magyarországra való eljutásáig (1985) sok-sok idő telt el, de a lényeg nem változott.

A fülakupunktúra segítségével testi és mentális panaszainkat jelentősen enyhíthetjük, a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításával.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*