Lépések a termékenység felé 2. – Így segít a ricinusolaj

termékenységi tanácsadás, meddőség

Praxisomban azonkívül, hogy igyekszem a hagyományos kínai orvoslás elvei alapján a hozzám forduló kliensek fizikai-pszichés állapotát a fogantatáshoz optimális szinthez közelíteni; nagy hangsúlyt helyezek azokra a természetes öngyógyító módszerekre, amelyek könnyen elsajátíthatók és otthon is elvégezhetők.

A ricinusolajos alhas pakolás ősi terápiás módszer, amelyet évszázadok óta használtak a test – különösen a szaporító szervek- méregtelenítésére és gyógyítására. A ricinusolajat a ricinus növény (Ricinus communis) magjából sajtolják ki; külső használatával kapcsolatban már 4000 éves feljegyzések is léteznek.
Hagyományosan a ricinusolajos alhas pakolást abban az esetekben alkalmazták, amikor a páciens gyulladásról, fájdalmakról, összenövésekről panaszkodott; illetve az alhasi keringés fokozására volt szükség. Napjainkban is csodálatos hatású, kiegészítő terápiának számít, mivel:
– méregteleníti az alhas területét fogantatás előtt (a szakirodalom szerint a bőr alatt 8 cm-ig),
– támogatja a petefészkek, petevezetékek és a méh egészséges működését,
– valamint javítja a petesejt minőségét.

castor_oil_pack_01Milyen nőgyógyászati problémák esetén alkalmazható a ricinusolajos pakolás?

Gyakorlatilag minden termékenységi problémával összefüggő állapot esetén biztonsággal alkalmazható, mint kiegészítő természetes terápia. Például:

  • endometriózis (nőgyógyászati kórkép, melyben a méhnyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható)
  • PCOS (összetett, hormonális, több szervet érintő betegség)
  • mióma
  • petefészek ciszták
  • kismedencei gyulladások
  • összenövések, műtét utáni letapadások
  • elzáródott petevezetékek
  • visszatérő vetélések
  • vérzéskimaradás

024-300x254Hogyan hat a ricinusolajos pakolás?
A pakolás három legfontosabb hatása, hogy az alhasi vérkeringést és a nyirokrendszer keringését fokozza, valamint a máj működését harmonizálja. Az alhasi vérkeringés serkentésével frissebb és oxigéndúsabb vér áramlik a kismedencei szervekhez, ami lehetővé teszi a letapadások és hegszövetek gyógyulását valamint a belső nemi szervek optimális működését. A nyirokrendszer serkentése a méreganyagok eltávolítását segíti. A máj megfelelő működése szintén nem elhanyagolható, mivel a hagyományos kínai orvoslásban a máj- és a vese meridián állapota szorosan összefügg a menstruációval és a termékenységgel.

Mikor és hogyan kell alkalmazni a pakolást?
A legfontosabb szabály a ricinusolajos pakolással kapcsolatban, hogy kizárólag a menstruáció lezajlása után és az ovuláció előtt szabad alkalmazni, a ciklus első felében. Módját érdemes első alkalommal szakembertől elsajátítani.
Így járj el
1.) Locsolj meg (lehetőleg hidegen sajtolt) ricinusolajjal egy hosszú téglalap alakúra hajtogatott pamutkendőt! (Ne csöpögjön belőle az olaj, de legyen rajta bőven!)
2.) Tedd rá az alhasadra!
3.) Tegyél rá folpack fóliát!
4.) Helyezz ezekre a rétegekre forró vizes gumitömlőt!
5.) Takard le mindezt egy törölközővel!
6.) Lazíts fekve 30-45 percen keresztül, lehetőleg vizualizálva a pozitív történéseket és az eredményt ☺!
A ricinusolajos kendő többször újra felhasználható, egy hónapon belül nem kell cserélni!

Dióhéjban
A ricinusolajos pakolás nagyszerű természetes módszer a termékenység támogatására. Segít a méreganyagok eltávolításában (a nyirokrendszer és a máj harmonizálása által), valamint fokozza az alhasi vérkeringést. Számos nőgyógyászati rendellenesség esetén hatékony kiegészítő terápiának bizonyult, valamint a megelőzésben is fontos szerepet játszik.

 

Megjelent a HelloBaby! magazin 2015. augusztus-szeptemberi számában.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*